UBICACIÓ i HISTÒRIA abreujada de la Vila de SANT CELONI

Aquestes jornades de treball tindran lloc a l'hotel Suís de Sant Celoni (Barcelona) del 19 al 21 de maig de 2010.

Aquesta vila nascuda als peus de l'impressionant massís del Montseny (actualment parc natural) té una història que neix el segle XI.

En aquell temps els senyors del Montseny van construir una capella dedicada a Sant Celoni al peu del camí rural que existia de Barcelona a Girona. A començaments del segle XIII ja posseïa 72 cases i a mitjans del segle XIV la població arribava a uns mil habitants. L'any 1405 Sant Celoni va passar a ser propietat dels Cabrera que completaven d'aquesta manera el seu domini sobre el Montseny.

A l'Edat Mitjana Sant Celoni tenia un interior fortificat que es conserva parcialment en el que avui es diu el Barri de la Força.

L'artesania i el mercat eren els oficis principals dels seus habitants. La indústria tèxtil va florir en el segle XIX i principis del XX, afavorida per l'arribada del ferrocarril el 1860.

Avui en dia Sant Celoni és fàcilment accessible des de Barcelona a menys d'una hora de viatgee per la línia C2 de rodalies RENFE. L'autopista AP7 també permet un accés ràpid a aquesta població a la qual s'arriba sortint per la sortida número 11 direcció Girona.

Font: Ajuntament de Sant Celoni