OBJECTIUS

ESTRUCTURA

LÍNIES D'INVESTIGACIÓ

¿QUI SOM?


PRINCIPALS ÀREES D'INVESTIGACIÓ

L'equip científic es troba integrat per investigadors professionals que han desenvolupat un treball comú i interdisciplinar a diverses línies de recerca. La detecció de boles de foc fent servir estacions de detecció automàtica és prioritària per tal de permetre la recuperació de nous meteorits. Els investigadors professionals operen la majoria de les estacions de detecció. Investigadors d'altres centres i Universitats, a més de d'altres estudiants interessats són també convidats a participar.

Estacions de càmeres CCD i video de la Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits. A mode indicatiu es mostren les àrees òptimes de registre asolides per les càmeres de tot el cel a una distància de 400 km. Tot i això, el límit de detecció és superior als 500 km.

ESTACIONS DE DETECCIÓ OPERADES PER AMATEURS

Tot i que la majòria d'estacions de detecció són operades per professionals, diversos amateurs col.laboren activament amb la Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i meteorits. Com a fruit d'aquesta col.laboració veuen reconeguda la seva aportació en publicacions de peer-review a nivell internacional tal i com es descriu a la secció de novetats de la versió en castellà.

A hores d'ara els participants són:

  • A Àvila: Juan Lacruz (La Cañada Observatory: MPC J87) opera una cámara de video detección.
  • A Gualba (Barcelona): Albert Sánchez (Gualba Observatory: MPC 442).
  • A Vic (Osona, Barcelona) Pep Pujols i diversos membres de la Agrupació Astronòmica d'Osona .

  • Detall de les carcases de tres de les càmeras d'alta sensibilitat instal.lades a l'estació de Folgueroles (Barcelona) per l'Agrupació Astronòmica d'Osona sota la coordinació científica de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC). Imatge Pep Pujols (AAO).

  • A Sant Feliu de Guíxols (Girona): Armand Oliva de la Agrupació Astronòmica de Sabadell opera una càmera de vídeo detecció.
  • Des de la Universidad Complutense de Madrid (UCM) participa un grup liderat pel Prof. Jaime Zamorano (UCM) integrat per: Jaime Izquierdo, Francisco Ocaña i Alejandro Sánchez.
  • Des de Collado-Villalba (Madrid): Diego Rodríguez.
  • Des de Torrent (València) col.labora Carles Pineda.